Megfelelő étrend minden naphoz és annak finomságaihoz

Mindenki tudja, hogy az egészséges életmód jelentősen növeli a szervezet betegségekkel szembeni harci képességét, megerősíti egészségét és széppé teszi a testét. A megfelelő táplálkozás fontos eleme ennek a képnek, mivel az élelmiszerek energiával telítik a testet, valamint minden olyan mikro- és makroelemet, amelyre a szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy minden folyamatát a megfelelő üzemmódban tartsa. Sokan tévesen azt hiszik, hogy az egészséges ételek szükségszerűen íztelenek, ami rendkívül nehézzé és fájdalmassá teszi az egészséges táplálkozás megtartását, de a valóságban ez nem így van. Fontolja meg az egészséges táplálkozást minden nap.

A megfelelő étrend legjobb módja a hagyományos ételek.

Mielőtt elkezdené az egészséges táplálkozás menüjét, meg kell értenie néhány fontos részletet. Az első lépés az, hogy hozzászoktassuk szervezetünket az elfogyasztott táplálék optimális mennyiségéhez.

Minden egészséges embernek tanácsos naponta legalább 4-5 alkalommal étkezni, az étkezések között 3 órás szünetet tartani. A legjobb megoldás a hagyományos étkezés: reggeli, ebéd és vacsora, amelyek között két snack is szerepel.

Fontos a bevett rezsim betartása, és minden nap ugyanabban az időben ülni az asztalhoz – ezzel kialakul a gyomor szokása, hogy előre készüljön az étel érkezésére, ami növeli az emésztőrendszer hatékonyságát és eredménye, pozitív hatással van az egész szervezet állapotára. Nem kívánatos az étkezések kihagyása, de ha ez megtörténik, ne pótolja azt, amit a következő étkezés alkalmával kihagyott, túlterhelve a gyomrát ételfelesleggel.

A kihagyások különösen a vacsorára vonatkoznak. Ha az esti étkezés valamilyen oknál fogva elmaradt, ne együnk lefekvés előtt – jobb, ha éhesen fekszel le, és reggel kiadós reggelit fogyasztunk. Ez a fajta reggeli az, ami a helyes táplálkozás szempontjából üdvözlendő - beindítja az anyagcserét, jelezve a szervezetnek, hogy ideje felébredni.

Ami az egyes étkezések idejét illeti, felkelés után 30-90 perccel ajánlott reggelizni. Délben nassolni kell, az ebédre pedig a dél utáni első és harmadik óra között érdemes időt szakítani. Ebéd után néhány órával ismét nassolhatunk, de ha már vacsoráról beszélünk, akkor ehhez az étkezéshez a következő az egyetlen ajánlás: enni kell legkésőbb két órával a lefekvés előtt.

A megfelelő étrend alapja a napi rendszeres étkezés, és fontos, hogy vigyázz magadra, és ne egyél túl sokat.

A megfelelő táplálkozás előnyei

táplálkozási terv

A megfelelő táplálkozás előnye az éhség hiánya.

Ha minden nap helyesen étkezik, jelentős előnyöket érhet el maga számára. Például az éhség hiánya - ha a szervezetet hozzászoktatja a rendszeres étkezéshez, megszabadulhat a következő kellemetlen jelenségektől:

 • hasi fájdalom, fejfájás, fáradtság. Mindezek az érzések a rossz táplálkozás kísérői, és akkor fordulnak elő, ha a gyomor hosszú ideig nem kapja meg a szükséges táplálékot.
 • az a képesség, hogy saját maga készítsen menüt - az egészséges táplálkozás elveinek elsajátítása után mindenki könnyen meghatározhatja, hogy pontosan mit kell ennie a nap folyamán, hogy jól érezze magát. Így még egy partiban vagy vendéglátóipari egységekben is mindig találhat olyan ételt, amely illeszkedik a bevett rezsimbe.
 • a könnyedség és a szabadság állandó érzése - a megfelelő táplálékfelvétel alapjait ismerve elkerülhető a túlevés és az ezzel járó kellemetlenségek.
 • nincsenek szigorú korlátozások - a megfelelő táplálkozás bizonyos ajánlásokat tartalmaz arra vonatkozóan, hogy mit kell enni, és mitől jobb tartózkodni, de ezek az ajánlások nem kategorikus szabályok, és mindig hozzáigazíthatók egy olyan rendszerhez, amely mindenkinek egyénileg megfelel.

Természetesen a megfelelő táplálkozásra való átállás nem valósítható meg egy nap alatt. Mielőtt a szervezet hozzászokna a rendszeres étkezéshez, akaratlagos erőfeszítéseket és figyelmességet kell tennie. Különösen nehéz lesz azoknak az embereknek, akik korábban úgy ettek, ahogy kellett, anélkül, hogy betartották volna a fegyelmet az étkezés során. A helyes táplálkozásnak számos előnye van, de nem olyan könnyű megszokni.

A helyes táplálkozás alapelvei

Az egészséges ételek változatos menüje a helyes táplálkozás alapelve.

Az egészséges táplálkozás nem csak az egészséges ételekből álló, megfelelően összeállított étrend. Ez is egy bizonyos étkezési kultúra, amelyet nem olyan könnyű elsajátítani. Ahhoz, hogy megszokja magát ehhez a kultúrához, ismernie kell annak minden árnyalatát:

 1. alapos rágás: a szájba kerülő ételnek, mielőtt az emésztőrendszer más részeibe kerülne, a fogaknak jó mechanikai feldolgozáson kell átesni, és nyállal is alaposan meg kell nedvesíteni
 2. ne terelje el a figyelmét: lassan kell ennie, próbálja meg a lehető legkevésbé elvonni a figyelmét a külvilág eseményeitől - ez megakadályozza a figyelmetlenség miatti túlevést
 3. optimális mennyiségű étel: enyhe éhségérzettel kell felállni az asztaltól, mivel az agy némi késéssel küldi a jóllakottság jeleit
 4. kizárja a vizet étkezés közben: túl sok folyadék a gyomorban ahhoz a tényhez vezet, hogy a gyomornedv koncentrációja megzavarodik, és ennek eredményeként az emésztési folyamat romlik
 5. változatosság: a tervezett menü ne csak legyen kiegyensúlyozott, hanem minél többféle ételt tartalmazzon
 6. mértékletesség: a táplálkozásban, mint mindenben, mértékletesnek kell lenni - a túlevés nem vezet semmi jóra, olyan mennyiségben kell enni, ami a szervezet számára optimális

Az egészséges táplálkozás több „alapelemből" áll, amelyeket mindenkinek tudnia kell.

Helyes menüopciók

A helyes táplálkozás alapelve a párolt, főtt és sült ételekre való átállás.

Az egészséges élelmiszernek azt tekintjük, amely biztosítja a szervezet számára az összes szükséges összetevőt, megfelelő arányban. Az elfogyasztott étel adagjainak olyannak kell lenniük, hogy étkezés után jóllakottnak érezzük magunkat, de ne eszünk túl sokat.

A megfelelő menü alapelvei a sült, füstölt vagy pácolt ételek elutasítása vagy minimalizálása, valamint a párolt, főtt és sült ételekre való átállás. Az ilyen formában lévő ételek megtartják a legtöbb hasznos összetevőt.

A menü elkészítésekor emlékeznie kell arra, hogy a fehérjéknek, zsíroknak és szénhidrátoknak bizonyos arányban kell bejutniuk a szervezetbe. Az optimális mennyiség 50% szénhidrát, 35% fehérje és 15% zsír. A legmagasabb szénhidráttartalommal a zabkása, a gyümölcsök és a zöldségek büszkélkedhetnek. A fehérjék főként húsban, halban, tojásban, sajtban és túróban találhatók. Amikor a húst is beveszi étrendjébe, előnyben kell részesíteni a sovány fajtákat. Az egészséges heti étrendnek tartalmaznia kell:

 • csirke- vagy pulykahús, valamint egyéb sovány húsfajta. Az ilyen húst a szervezet hosszú ideig feldolgozza, de jól telíti, és a hal nem tartalmaz felesleges zsírt. Ez a termék nagy mennyiségű zsírsavat tartalmaz, amelyek rendkívül fontosak a normál anyagcseréhez. Rendszeres halfogyasztással jelentősen fejlesztheted szellemi képességeidet. Emellett serkenti a szív és a hasnyálmirigy működését, pozitív hatással van a bőr, a köröm és a haj egészségére.
 • túró. Ez a fehérjében gazdag termék kivételesen alacsony kalóriatartalmú. Feltölti a szervezet kalciumtartalékait és segít fenntartani az izomtónust.
 • zöldségek és zöldek. Ezeket a termékeket mindenképpen be kell illeszteni az egészséges étrendbe, hiszen javítják az emésztési folyamatokat, serkentik az anyagcserét, normalizálják a sav-bázis egyensúlyt. Példaként a megfelelő táplálkozásra minden nap vegye figyelembe a következő menüt:
 1. reggeli - bőséges étkezés, amely vízben főtt zabkából, túróból vagy tojásból és gyümölcsből áll, desszertként
 2. ebéd - egy adag zsírszegény leves és zöldségköret hússal
 3. vacsora - ajánlott növényi ételeket is beletenni ebbe az étkezésbe. Kiváló megoldás lenne: saláta, zabkása, sült zöldségek, két snack - gyümölcs, dió, joghurt tökéletes erre

Természetesen egy ilyen diéta nem valami kategorikus. Mindenki könnyedén készíthet menüt saját képességei és preferenciái alapján, anélkül, hogy megfeledkezne a helyes táplálkozás alapelveiről. Az egészséges táplálkozásnak abból kell állnia, hogy minden nap sokféle egészséges ételt kell fogyasztani.

Kerülendő termékek

a káros termékek visszautasítása

A saját egészséges táplálkozási menü elkészítésekor ne feledje, hogy minden elfogyasztott ételnek egészségesnek kell lennie. Például ne cserélje le a megfelelő ebédet egy tábla csokoládéval, amely kalóriatartalma hasonló.

Vannak olyan ajánlások is bizonyos élelmiszerekkel kapcsolatban, amelyeket nem tanácsos egyáltalán elfogyasztani. A következőket ki kell zárni az étrendből:

 1. chips, keksz, gyorsétterem
 2. csokoládé és különféle édesipari termékek
 3. készen árult szószok
 4. természetellenes levek, nektárok
 5. pékáruk és fehér kenyér
 6. reggeli porok
 7. édes szóda
 8. alkohol mértéktelen mennyiségben

E termékek fogyasztásának tilalma ajánlás, nem pedig szigorú szabály. Természetesen a legjobb az ilyen élelmiszerek fogyasztását minimálisra csökkenteni. Például azok az édesszájúak, akik egyszerűen nem tudnak élni kedvenc pékáruik nélkül, először lecserélhetik azokat házi pékárukra, amelyek kevesebb cukrot és olajat tartalmaznak majd. Ugyanez vonatkozik a gyorsétteremre is. Rendkívül fontos, hogy megpróbáljon egészséges alternatívákat találni rossz étkezési szokásaira.

Ha a helyes diéta nehéznek tűnik, és időszakonként meghibásodásokat okoz, rendkívül fontos, hogy ne hagyja abba, amit elkezdett. Konkrét célt kell kitűznöd magad elé, és könyörtelenül követned kell, bármi is történjen. Ha meghibásodások fordulnak elő, akkor továbbra is meg kell próbálnia betartani a megállapított rendszert, anélkül, hogy odafigyelne rájuk. Előbb-utóbb a meghibásodások megszűnnek, és a szervezet hozzászokik a helyes étrendhez.

A megfelelő diéta betartása mellett javasolt bizonyos élelmiszerekről lemondani, amelyek fogyasztása semmilyen hasznot nem hoz a szervezet számára. Az egészséges táplálkozás nem csak egy bizonyos módon összeállított menü, hanem egy egész életforma, amelyben az ember jól ismeri, hogy mit és milyen mennyiségben kell ennie ahhoz, hogy egészséges legyen. Vannak bizonyos ajánlások, amelyek megmagyarázzák a helyes rezsim bonyolultságát. Mindezen árnyalatok betartásával könnyen hozzászoktathatja magát a rendszeres egészséges ételekhez.

A megfelelő táplálkozás táblázata minden napra, a szervezet elvei és jellemzői

Az elmúlt években megnőtt az egészséges életmód jelentősége. Minden előnyét figyelembe véve az emberek normalizálják napi rutinjukat, módosítják étrendjüket és felhagynak a rossz szokásokkal. A „Zognik" különös figyelmet fordít az étrendjükre, gondosan figyelemmel kíséri az elfogyasztott mikroelemek egyensúlyát és a kalóriák számát.

Erőforrásunk ma segít azoknak az olvasóknak, akik úgy döntenek, hogy egészségesen és egészségük károsodása nélkül étkeznek, az optimális étrend kiválasztásában a hét minden napjára.

Érdekel ez a kérdés? Akkor feltétlenül olvassa el az alábbi cikket a végéig. Biztosítjuk Önt, hogy az összes bemutatott anyag mindenki számára hasznos lesz.

A helyes táplálkozás előnyei és alapelvei

a megfelelő táplálkozás alapja

A megfelelő táplálkozás minden ember hosszú és problémamentes életének kulcsa. Mindenki ismeri ezt az aforizmát: „Azok vagyunk, amit megeszünk. "Egy cseppet sem viszi túlzásba a diéta jelentőségét az emberek életében, ezért ha egészséges életmódot szeretne folytatni, ezt a kifejezést axiómaként kell felfognia, és soha nem szabad elfelejtenie.

A helyes étkezéshez nincs szükség bonyolult intézkedésekre. A lényeg az, hogy olyan ételeket együnk, amelyek nem károsítják a szervezetet. Alapvetően az ilyen termékek gazdagok növényi összetevőkben, vitaminokban és mikroelemekben.

A megfelelő táplálkozás nem valami unalmas és nehezen megszervezhető. Eladáskor nem kell lemondani a káros finomságokról - elég, ha nem élünk vissza velük. Az ízletes, de egészségtelen ételek közé tartoznak a chipsek, a gyorsételek, a füstölt húsok és hasonló termékek.

Ha szelektíven és bölcsen közelíti meg az étrendjét, bárki tud ízleteset enni, ugyanakkor jótékony hatással van az egészségére. A megfelelő étrend legfontosabb pontja az étkezés, ami nem meglepő.

Nem szabad azonban megfeledkezni az egészséges, helyes táplálkozás egyéb alapelveiről sem. Ezek teljes mértékben tartalmazzák:

 • Csak éhségérzettel és kizárólag természetes pózokban étkezzen.
 • Nincs túlevés – jobb, ha enyhe alultápláltság érzéssel kel fel az asztaltól.
 • Részes étkezések szervezése napi 4 alkalommal.
 • A nap folyamán elfogyasztott kalóriák megfelelő elosztása és megfelelő kiválasztása.
 • A vízfogyasztás normális, de tanácsos a folyadékot nem közvetlenül étkezés után inni, vagy étkezés közbeni italként.
 • Az utolsó étkezés „könnyű", és lefekvés előtt 3-4 órával kerül megrendezésre.
 • Az étkezés tényleges folyamatának nyugodtnak kell lennie. Fontos, hogy az ételt alaposan és apró darabokban rágja meg. Egy adag egészét vagy jelentős részét lenyelni elég hülyeség, és ami a legfontosabb, egészségkárosító. Elvileg semmi több nem szükséges a megfelelő táplálkozás megvalósításához.

Elég betartani és betartani a fent leírt elveket.

A „helyes" termékek listája

a helyes táplálkozás alapelvei

A „megfelelő termék" fogalma rendkívül kétértelmű definíció. Általában minden olyan élelmiszert kell érteni, amely hasznos lesz a szervezet számára, és fogyasztása nem okoz kárt.

Az ilyen termékek teljes mértékben tartalmazzák:

 • rostban gazdag zöldek;
 • zöldségek;
 • gyümölcsök;
 • bogyók;
 • hús;
 • hal;
 • tenger gyümölcsei;
 • gabonafélék;
 • tejtermékek;
 • zöld tea és bizonyos típusú fekete;
 • kompótok és gyümölcsitalok.

Az összes többi termék nem minősíthető helyesnek és egészségesnek. Szedésük ártalmatlan lehet, de adagolt és megfelelő módon kell megszervezni.

Az élelmiszer típusa mellett figyelembe kell venni az elkészítési technológiát is. A leghasznosabb és leghelyesebb lehetőség a forralással, gőzöléssel vagy sütéssel készített ételek fogyasztása.

Ehetünk sült, füstölt és pácolt termékeket, de fontos, hogy ezt rendkívül óvatosan és mindig visszaélés nélkül tegyük.

Miről kell lemondani

a megfelelő ételek kiválasztása

A fő szabály a minőségi termékek!

Mint fentebb említettük, nincs szükség jelentős korlátozásokra, ha egészségesen szeretne táplálkozni. A lényeg az, hogy ne használjuk túl a potenciálisan káros termékeket. Mit jelent? Ez egyszerű.

A legkárosabb chips és hasonló ételek is fogyaszthatók, de csak időszakosan és ésszerű mennyiségben. Ebben az esetben az egészségtelen ételek nem okoznak kárt, és lehetővé teszik bármely személy gasztronómiai igényeinek kielégítését.

Nem szükséges megtagadni egyetlen terméket sem, de mindig óvatosnak kell lenni a használatával kapcsolatban. Némi óvatossággal ehet:

 • chips, kirieshki és hasonló „savanyúság";
 • minden sült, füstölt, pácolt és sózott étel;
 • kávé és fekete tea;
 • limonádék;
 • édességek és cukor közvetlenül;
 • bármilyen típusú konzerv termék;
 • zsíros tejtermékek;
 • pékáru és hasonló termékek.

Talán jobb teljesen elkerülni az étkezést helyettesítő anyagokat, élelmiszer-adalékanyagokat és szószokat. Ezek a termékek még kis mennyiségben is problémákat okoznak a szervezet működésében, és semmilyen módon nem egyeztethetők össze a megfelelő táplálkozás gondolatával. Ellenkező esetben az egészséges táplálkozás nem igényel korlátozásokat.

Példa egy optimális menüre

példa az optimális menüre

Megfelelő táplálkozás nélkül nem könnyű karcsú alak lenni. . .

Az optimális menü az, amire minden egészségesen diétázó törekszik, miközben betartja az egészséges táplálkozás alapelveit. A legtöbb ember nem akar fogyni vagy hízni, hanem egyszerűen arra törekszik, hogy súlyát állandó szinten tartsa.

A jó étrend kiválasztása nagyon egyszerű. Általában elegendő a fent említett rendelkezések banális betartása, figyelembe véve az elfogyasztott élelmiszerek teljes kalóriatartalmát.

Példaként a középkorú nők és férfiak optimális menüjére mutassuk be a következő étkezési ütemtervet 7 napra:

hétfő

 • Reggeli: hajdina zabkása, főtt tojás, zöldségsaláta tejföllel vagy kevés vajjal, zöld tea cukorral.
 • Második reggeli (ebéd): alma vagy banán, pohár tej vagy kefir
 • Ebéd: sovány hús, zöldségsaláta, leves, kompót.
 • Délutáni uzsonna: tea sütivel vagy valami sült.
 • Vacsora: hal, zöldségsaláta, zöld tea cukorral.

kedd

 • Reggeli: zabpehely bogyós gyümölcsökkel, kompót.
 • Második reggeli (ebéd): céklasaláta kenyérrel.
 • Ebéd: hajdina, csirke, zöldségsaláta, zöld tea cukorral.
 • Délutáni snack: könnyű szendvics sajttal és vajjal.
 • Vacsora: sovány hús, friss zöldségek, pár főtt burgonya, kompót.

szerda

 • Reggeli: omlett gyógynövényekkel, zöld tea cukorral,
 • Második reggeli (ebéd): bármilyen gyümölcs.
 • Ebéd: püré leves, szelet, zöldségek, kompót.
 • Délutáni uzsonna: pite zöld teával.
 • Vacsora: sovány hal zöldségekkel, kompót.

csütörtök

 • Reggeli: tükörtojás, párolt zöldségek, fekete tea cukorral.
 • Második reggeli (ebéd): banán.
 • Ebéd: sovány hús, burgonya bármilyen formában, kompót.
 • Délutáni uzsonna: könnyű szendvics bármivel és zöld tea.
 • Vacsora: sovány hús zöldségekkel, kompót.

péntek

 • Reggeli: Perlovka zabkása, dió és tej.
 • Második reggeli (ebéd): bármilyen gyümölcs.
 • Ebéd: pulykafilé, zöldségleves, kompót.
 • Délutáni uzsonna: pékáruk zöld teával.
 • Vacsora: párolt hal, zöldségsaláta, kompót.

szombat

 • Reggeli: zabpehely, kávé.
 • Második reggeli (ebéd): grapefruit.
 • Ebéd: pürésített zöldségleves, szelet hajdinával, zöld tea cukorral.
 • Délutáni uzsonna: sütemény kompóttal.
 • Vacsora: sovány hús, zöldségek, kompót.

vasárnap

 • Reggeli: szárított gyümölcsök, fekete tea cukorral, bármilyen zabkása.
 • Második reggeli (ebéd): banán.
 • Ebéd: csirke, bármilyen köret, kompót.
 • Délutáni uzsonna: bármilyen pékáru tejjel.
 • Vacsora: csirke, zöldségek, zöld tea.

A fent leírt menü szerinti étkezés során fontos:

 1. Tartsa a teljes kalóriatartalmát 2000-2600 kalórián.
 2. Evés nélkül állj fel az asztaltól.
 3. Hígítsa fel ételeit vízzel.
 4. Szervezzen rágcsálnivalókat ebéd és délutáni tea formájában könnyű üzemmódban.
 5. A főételek fogyasztása során ne mondjon le kis mennyiségű kenyérről és fűszerekről.

Elvileg nincs nehézség a megfelelő étkezésben. A végrehajtás kompetens megközelítésével és az összes említett elv betartásával az egészséges táplálkozás megszervezése nagyon egyszerű.

Diéta a fogyáshoz

hogyan készítsünk diétát a fogyáshoz

A fentebb tárgyalt menü valóban univerzális, hiszen testsúly megtartására, annak leadására, sőt izomépítésére is megszervezhető. Ahhoz, hogy ezt a diétát használjuk a fogyáshoz, elegendő:

 • Csökkentse a kalóriatartalmát 1600-2200 kalóriára.
 • Az étkezést akár napi 6-8 alkalommal is megszakíthatja.
 • Minden ételt csak gőzöléssel, forralással vagy sütéssel készítsen.
 • Igyál naponta 2, 8-3, 5 liter folyadékot (lehetőleg zöld teát és vizet).
 • Korlátozza a cukorbevitelt, amennyire csak lehetséges.
 • Nagyon kis mennyiségben fogyasszon bármilyen édességet, süteményt és pékárut.
 • Ezenkívül gyakoroljon (legalább könnyű testmozgás az anyagcsere felgyorsítása és a fogyás folyamatának felgyorsítása érdekében).

Ezeket az elveket betartva a testsúly megtartására szolgáló optimális menü könnyen fogyókúrává alakítható. A gyakorlat és az emberek véleménye szerint egy ilyen étrend hatása meglehetősen jelentős.

Női tanácsok: diéta a fogyáshoz

Hogyan lehet megszabadulni a túlsúlytól - minden nőt életében legalább egyszer megzavart egy ilyen kérdés. De nem mindenki tudta elérni a kívánt eredményt. Az ideális alakért folytatott küzdelem mindig a hatékony diéta megtalálásával kezdődik, ami elvileg helyes, mert ha határtalan falánkságba kezdesz, akkor még a világ legjobb gimnasztikája sem segít a fogyásban.

tányérszabály a fogyáshoz

Azonban nem minden diéta igazán hatékony, sőt, még ennél is több, az interneten olvasható néhány ajánlás kifejezetten nem biztonságos. Különösen ennek a kérdésnek a tisztázása érdekében, az alábbiakban egy ajánlott étrendet mutatunk be a nők számára a fogyáshoz, és hasznos tippeket sorolunk fel, hogyan lehet megszabadulni a túlsúlytól anélkül, hogy károsítanánk az egészségünket.

4 gyakori hiba

Mielőtt közvetlenül rátérnénk a fogyás diétájára, meg kell neveznünk a legsúlyosabb hibákat, amelyeket azok a nők követnek el, akik úgy döntenek, hogy „háborút üzennek" a felesleges kilóknak:

 1. Csak egyél kevesebbet. Az általános stratégia helyes – az elfogyasztott élelmiszer mennyiségét valóban csökkenteni kell. Nem szabad azonban megfeledkeznünk a kiegyensúlyozott étrend követésének szükségességéről.
 2. Az éhség megmentése. Még súlyosabb hiba az étkezés – vagyis a böjt – teljes megtagadása. Meg kell értenie, hogy a táplálkozástól teljesen megfosztott zsírsejtek anyagcsere-stressznek vannak kitéve, ezért közvetlenül az étkezés folytatása után dupla sebességgel kezdenek „tartalékot" képezni - arra az esetre, ha az éhség hirtelen megismétlődik. A böjtöt meglehetősen sikeresen alkalmazzák bizonyos betegségek kezelésére, de az elhízás nem szerepel a listán.
 3. Mono-diéták. Az ilyen típusú diéták napi 4-6 alkalommal 200-300 gramm alacsony kalóriatartalmú termék fogyasztását írják elő - alma, uborka, zsírszegény kefir stb. Sajnos az ilyen diéta ugyanezen okok miatt nem alkalmas a fenntartható fogyásra. amelyek a fenti két bekezdésben szerepeltek. A monodiétákat egynapos böjti napként ajánljuk néhány egyszeri „kihágás" után - például egy nagy ünnep újévkor.
 4. Vízhiány. A nők által elkövetett legkritikusabb hiba, amikor fogyni próbálnak, az, hogy nem isznak elég tiszta vizet. A szabad folyadék hiánya megnehezíti a zsírlerakódások lebontását, aminek következtében a legszigorúbb diéták mellett sem lehet fogyni. Ezenkívül néha az állandó éhségérzetet pontosan a test kiszáradása okozza, de az ivási rendszer szabályozása után gyorsan eltűnik a „megrágni valamit" elfojthatatlan vágy.
fehérjetartalmú táplálék a fogyáshoz

Emlékeztetni kell arra is, hogy néha a túlsúly növekedését endokrinológiai rendellenességek okozzák – különösen a menopauza alatt vagy után. A diéta önmagában nem tudja megoldani ezt a problémát. Ilyen helyzetben jobb, ha konzultál egy endokrinológussal.

És még egy dolog - következtetésként

A megfelelően összeállított étrend magabiztos és fenntartható fogyást biztosít, de az ilyen fogyás nagy valószínűséggel egyenetlen lesz, ha az étrendet nem egészítik ki egyénileg kiválasztott fizikai gyakorlatokkal.

Ez meglehetősen egyszerű: csak meg kell vásárolnia egy klubkártyát egy jó fitneszközponthoz, és fel kell vennie a kapcsolatot egy edző-oktatóval a megfelelő tanácsért. A diéta és a fitnesz kombinációja segít gyorsan ideális állapotba hozni súlyát és alakját – és nem erről álmodik minden nő?